fbpx
Koulut

Vain paras kelpaa tulevaisuuden koulussa

Haluamme tehdä osamme kansallisen ylpeyden, koulutuksen, eteen. Teemme kouluja koululaisille, opettajille ja koko koulun henkilökunnalle. Heidän toiveidensa pitää näkyä ja kuulua – tiloja ei tehdä vain tekemisen ilosta. Jos halutaan turvata tulevaisuuden oppimisympäristöjä, niin kaikki lähtee loppukäyttäjän ymmärtämisestä. Oppilailla on oltava tilassa ilo oppia ja opettajilla ilo opettaa.

Trendit muuttuvat myös kouluissa

Tärkeää on seurata koulumaailmaan liittyvää keskustelua ja maailmalla liikkuvia trendejä. Kaikkein avoimimmista opetustiloista otetaan jo askelia taaksepäin. Koulutilan pitää silti joustaa ja mahdollistaa oppimisen muuttuvat tavat nyt ja tulevaisuudessa. Uskon, että perinteisen luokkamallin ja jo nähdyn hallikoulumallin välimuoto olisi toimiva ratkaisu tulevaisuudessa. Kymmenen vuoden päästä opetussuunnitelma on taas erilainen. Kouluja tehdään siis vahvasti tulevaisuuteen etukenossa.

Markkinatilanne koulusektorilla on muihin rakentamisen osa-alueisiin verrattuna aivan erilainen: jokainen koulu on uniikki, mutta silti opetusohjelma ohjaa opetusta, joten tietyllä tavalla koulut ovat samanlaisia. Toistettavaa konseptia koulumaailmaan on kuitenkin vaikea luoda, sillä oppilasmäärät vaihtelevat hurjasti. On erittäin vaikeaa rakentaa 431-paikkaista konseptikoulua.

Haluamme toimia edelläkävijänä

Haluamme tuoda koulurakentamisen saralle jotakin uutta, näyttää omaa tuotekehitystämme ja olla edelläkävijänä. Haluamme toteuttaa kouluja, jossa saamme itse tuottaa suunnitelman ja olla asiakkaan kanssa samalla puolen pöytää. Perinteisesti kunta tekee hankesuunnitelman, hankkii arkkitehdin ja tilaa rakenne-, sähkö- ja lvi-suunnitelmat. Me emme lähde mukaan kilpahuuteluun, vaan haluamme päästä vuoropuheluun työn tilaajan kanssa. Perinteinen vanha kulttuuri, jossa huudellaan pöydän toisen puolella, ei etene.

Koulukohteiden osalta käyttäjä ja hänen hyvä kokemuksensa on kaiken ytimessä. Ei riitä, että kohde näyttää hyvältä suunnittelupöydällä, vaan se pitää tinkimättömästi myös toteuttaa käytännössä. Kaiken pitää mennä suunnitelmien mukaan ja vain paras kelpaa, niin tekijälle kuin asiakkaallekin. Erittäin iso juttu on se, että asiakas on tyytyväinen nyt ja kuuden vuoden päästä. Jos jotain luvataan niin se pitää myös lunastaa.

Kirjoittaja

Miika Mielityinen

myyntipäällikkö

koulut

040 584 4950