fbpx
siklan elementtitehdas

Tuotannon osaaja -koulutus

Hae mukaan Tuotannon osaaja -koulutukseen! Hakuaikaa 16.4.2021 saakka!

Koulutuksen kuvaus

Koulutuksen tavoitteena on työllistää Siklaelementit Oy:n Siikalatvan Rantsilaan valmistuvalle elementtitehtaalle 30 uutta työntekijää. RekryKoulutuksen suoritettuaan opiskelijoilla on hyvä käsitys tehdastuotannosta ja osaamista elementtien valmistuksen eri työvaiheisiin.

Kohderyhmänä ovat TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilujen asiakkaat, jotka soveltuvat alan koulutukseen ja koulutuksen tavoiteammatissa toimimiseen. Koulutettavilta edellytetään valmiutta vuorotyöhön. Eduksi katsotaan jokin ammatillinen peruskoulutus tai alan työkokemus.

Lisätiedot

Siklaelementit Oy:n Siikalatvan Rantsilaan valmistuva elementtitehdas valmistaa siirtokelpoisia tilamoduuleita, joista rakentuu kouluja, päiväkoteja, hoivakoteja ja asuntoja. Tuotanto käynnistyy kesän 2021 aikana. Siklaelementit Oy tarvitsee moniosaajia elementtien valmistukseen ja kokoonpano- ja osavalmistuksen tehtäviin. Hyväksytysti koulutuksen suorittaneet opiskelijat työllistyvät yritykseen elementtien valmistajan, elementtien varustelijan tai tehtaan moniosaajan tehtäviin.

 

Elementtien valmistaja esivalmistaa ja kokoonpanee rankarunkoisia elementtejä yrityksen omaan moduulituotantoon.

Elementtien varustelija esivalmistaa, kokoonpanee ja asentaa puumoduulien taloteknisiä ja sisäpuolisia varusteita, kuten maalausta, tapetointia ja kalustusta, luvanvaraisia töitä lukuun ottamatta.

Tehtaan moniosaaja toimii tehtaan yleishenkilönä ja osaa ennakoida, reagoida ja ratkaista prosessiteollisuuteen, varastotoimintoihin tai rakennusteknisiin tehtäviin liittyviä asioita.

 

Työntekijöiltä edellytetään koulutuksen jälkeen soveltumista tehdas- ja vuorotyöhön, työtaitoa, sujuvuutta sekä laaduntuottokykyä.

Koulutuksen sisältö

 • Työturvallisuus
 • Ensiapu
 • Tuotteet, materiaalit, tarvikkeet
 • Koneet, käyttö ja huolto
 • Elementtitekniikka
 • Sääsuojaus ja paketointi
 • Sarjatyö ja työvaiheet
 • Puurakenteisten elementtien valmistus
 • Moduulien kokoonpano: höyrynsulkuasiat, kosteuseristysasiat, liitokset
 • Moduulien varustelu: pintatyöt (laatat, maalit, tapetit, laminaatit), kalustetyöt, sähkö- ja LVI-työt (ei luvanvaraiset)
 • Työergonomia
 • Laadunvarmistus
 • Muut

RekryKoulutus järjestetään ajalla 3.5.-5.10.2021. Koulutuksesta vähintään 1/3 on tietopuolista koulutusta ja enintään 2/3 työssäoppimista.

Koulutuksen sisältö, toteuttamissuunnitelma ja kouluttaja tarkentuvat myöhemmin.

Tietoa Siklalelementit Oy:stä

Siklaelementit on vuonna 2016 perustettu Sikla-konsernin tytäryhtiö, joka valmistaa rakennusteollisuuden esivalmisteita turvallisissa tehdasolosuhteissa työhön koulutetun henkilökunnan ja nykyaikaisen laitteiston voimin. Päätuotteitamme ovat rankarakenteiset puujulkisivuelementit ja tilamoduulit. Yrityksemme työllistää tällä hetkellä Limingassa 25 työntekijää ja seitsemän toimihenkilöä. Siikalatvan uuden tehtaan myötä työntekijämäärämme kolminkertaistuu vuoden 2021 aikana. Tulevaisuuden rakentajana tavoitteemme on olla merkittävä puujulkisivuelementtien ja tilamoduuleiden tuottaja Suomessa. Siklaelementit – Kestäviä tekoja – Tehty sulle.

Tutustu työnantajayritykseen verkossa osoitteessa: www.sikla.fi

Lisätietoja koulutuksesta antavat:

Toimitusjohtaja Lasse Kaikkonen, puh. 050 3144 477

Tehtaanjohtaja Matti Kämäräinen, puh. 040 7720 950

Koulutukseen hakeutuminen

Lisätietoa koulutukseen hakeutumisesta TE-palveluiden koulutussivulta.