fbpx
Hoivakodit, Päiväkodit

Suomi tarvitsee laadukkaita hoivakoteja ja päiväkoteja

Sikla rakentaa hoivakoteja ja päiväkoteja ympäri Suomen. Perttu Aikkila vastaa Siklan hoiva- ja päiväkotitoimialasta ja kertoo, kuinka Sikla pyrkii omalta osaltaan varmistamaan, että me kaikki vauvasta vaariin saamme elää ja kasvaa viihtyisässä, kodinomaisessa ympäristössä.

 

Monikäyttöiset hoivakodit ja päiväkodit ovat nykyaikaa

Siklan hoiva- ja päiväkotituotanto on ollut jo pitkään hyvässä kasvussa. Nykyisin, ja varsinkin tulevaisuudessa, halutaan olla innovatiivisempia ja tilojen monikäyttöisyyttä arvostetaan. Tulevat hankkeet ovat aiempaa monipuolisempia ja jossain määrin myös monimutkaisempia. Siklalla loppukäyttäjän huomiointi on noussut kaiken keskiöön, sillä aiemmin markkinalla on tehty hyvin perustavanlaatuisia ja toistensa kaltaisia ratkaisuja.

Nykyään tilaa ei enää haluta lukita tiettyyn tarkoitukseen, vaan muunneltavuus koko elämän kirjon ajan halutaan säilyttää. Niin julkiset kuin yksityisetkin toimijat toivovat tiloilleen väljyyttä, turvallisuutta, esteettömyyttä ja monikäyttöisyyttä. Uusi varhaiskasvatuslaki nostaa esille pedagogisen otteen, joten jo päiväkodista lähtien halutaan tiloja, jotka joustavat lasten kasvaessa. Yhä useammin päiväkodit painottuvat taiteeseen tai liikuntaan, joten nämä painotukset otetaan vahvasti huomioon jo suunnitteluvaiheessa.

Mielestäni on hienoa, että nämä samat toivomukset ja vaatimukset heijastuvat myös hoivapuolelle. Hoitokotiin siirtyvälle ikäihmiselle halutaan tuoda kodinomaisuutta ja samalla irtautua laitosmaisesta hoitamisesta. Jälleen kerran keskiössä on tilan käyttäjä; niin ikäihminen kuin hoitohenkilökuntakin.

Sikla panostaa käyttäjien kokemusten kuunteluun

Markkinoilla on niin paljon toimijoita, että joukosta erottuakseen pitää olla erilainen, mutta silti kustannustehokas. Meillä Siklalla on erittäin hyvät mahdollisuudet olla erilainen alan toimija.  Toimimme jo nyt alan aallonharjalla, sillä loppukäyttäjän huomiointi hoiva- ja päiväkotimaailmassa on kaiken keskiössä – meillä käyttäjien kokemuksen kuuntelu on erittäin hyvin hallinnassa. Olemme sopivan rohkeita kokeilemaan uusia ja erilaisia ratkaisuja, olemme joustavia ja reagointinopeutemme on ketterä. Haluamme myös, että tila on toimiva paitsi sisäpuolelta, myös ulkoa. Haluamme panostaa arkkitehtuuriin ja puun käyttöön.

Minulle itselleni on erittäin tärkeää tehdä työtä, jolla on merkitystä vauvasta vaarin.

Lue lisää hoivakotirakentamisesta >>>

Lue lisää päiväkotirakentamisesta >>>

 


Sikla on rakennuskonserni ja kiinteistökehittäjä, joka rakentaa palvelukodit, hoivatilat, päiväkodit ja koulut hoivasektorilla sekä julkisille että yksityisille toimijoille vuosien kokemuksella.

Kirjoittaja

Perttu Aikkila

liiketoimintajohtaja

hoiva- ja päiväkodit

040 913 2382