fbpx
Lehdistötiedotteet

Siklalle uusi elementtitehdas Siikalatvaan – työllistää 50 henkilöä

Rakentamiseen ja kiinteistökehitykseen erikoistunut Sikla-konserni ja Siikalatvan kunta ovat kevään 2020 aikana neuvotelleet Sikla-konserniin kuuluvan Siklaelementit Oy:n uuden tehtaan sijoittumisesta Siikalatvan Rantsilaan. Uudella tehtaalla on Siikalatvan kunnalle merkittävä työllistämisvaikutus, sillä uusi tehdas tarjoaa työtä 50 henkilölle. Tehdaskiinteistön rakentaminen käynnistyy välittömästi.

Siikalatvassa päättyneen tehdaskiinteistön rakentamisen kilpailutuksen on voittanut Sikla-konserni. Asia varmistui aiemmin tällä viikolla Siikalatvan kunnan järjestämän kilpailutuksen ratkettua. Siikalatvan Tuohimaalle rakennetaan noin 4 000 neliön tuotantotilat Sikla-konserniin kuuluvan Siklaelementit Oy:n rakennuskomponenttituotannon tarpeisiin. Tehdashankkeen arvo on noin viisi miljoonaa euroa.

”Logistisesta näkökulmasta olisi ollut järkevämpää hakea uutta toimitilaa Etelä-Suomesta, jossa pääosa markkinoistammekin on. Siikalatvan teollisuustontti houkutti kuitenkin sijainnillaan Nelostien kupeessa, josta on hyvät liikenneyhteydet. Lisäksi tontti on varsin hyvällä maapohjalla ja työvoiman saatavuus Siikalatvassa hyvällä tasolla. Myös konsernin pääkonttorin läheisyys vaikutti sijoittumispäätökseen”, toteaa Siklan konsernijohtaja Janne Nieminen.

”Siikalatvan kunnassa on oikeasti ymmärretty, mitä hyötyä kunnan elinvoimalle on tehtaan sijoittumisessa alueelle. Kun huomioidaan työvoiman tarpeen lisäksi kerrannaisvaikutukset muihin alueella jo toimiviin yrityksiin tai mahdollisesti meidän hankkeemme myötä tuleviin uusiin yrityksiin, puhutaan varsin merkittävistä yhteiskunnallisista vaikutuksista”, huomauttaa Nieminen.

Limingassa toimiva Siklaelementit Oy saa Siikalatvaan nousevan tehdasyksikön myötä lisäkapasiteettia konsernin uusiin liiketoiminta-avauksiin.

”Emme vielä tässä vaiheessa kerro, millaista liiketoimintaa uuteen tehtaaseen sijoittuu, vaan asiasta tiedotetaan tarkemmin kesän ja syksyn 2020 aikana”, Nieminen jatkaa.

Hallin rakennuttaa kvr-urakkana Siikalatvan kunnan omistama halliyhtiö Tuohisentteri Oy. Rakentamisen valmistelu alkaa jo tulevalla viikolla ja tavoitteena on, että kesäkuussa 2021 tehdas on täydessä toiminnassa. Siklaelementit Oy vuokraa tilat vähintään kymmeneksi vuodeksi, mutta investoinnin arvioidaan kantavan pidemmällekin. Sopimusaikana Siklalla on mahdollisuus myös lunastaa toimitilat itselleen.

Uudella tehtaalla on merkittävä työllistämisvaikutus koko alueelle, sillä tehtaalle palkataan 50 työntekijää. Työt aloitetaan yhdessä työvuorossa, mutta tarvittaessa tuotannossa voidaan siirtyä jopa kolmeen vuoroon. Työntekijöiden rekrytointi aloitetaan loppuvuodesta. Tulevien työntekijöiden ei tarvitse olla valmiita tehdastyön osaajia, sillä tehtävään koulutetaan. Puoli vuotta kestävän koulutuksen jälkeen on luvassa varma työpaikka.

Lisätiedot:

Janne Nieminen
Sikla-konserni
konsernijohtaja
puh. 044 534 0543
janne.nieminen@sikla.fi


 

Lue lisää Siklan elementtitehtaista >>>>