fbpx
Lehdistötiedotteet

Siklalle merkittävä elementtikauppa Kajaaniin

Sikla-konserniin kuuluva elementtitehdas Siklaelementit Oy on valittu toimittamaan Kainuun uuden sairaalan allianssihankkeen toisen vaiheen puu-ulkoseinä- ja räystäselementit. Hankinnan arvo on useita satoja tuhansia euroja.

”Olemme tehneet muutaman vuoden ajan elementtejä pääasiassa oman konsernin tarpeisiin ja aloittaneet ulosmyynnin vuoden 2019 aikana. Tämä kauppa vauhdittaa ulosmyyntiämme isompaan mittakaavaan. Kaupan kohde on hyvin suunniteltu ja muutenkin ammattitaitoisen asiakkaan myötä saamme uutta potkua myös omaan tuotekehitykseemme. Neuvottelut seuraavista, vastaavan kokoisista urakoista isojen toimijoiden kanssa ovat jo käynnissä”, kertoo Siklaelementit Oy:n toimitusjohtaja Lasse Kaikkonen.

Kainuun keskussairaalan elementtitoimitus sisältää vajaat sata ulkoseinäelementtiä, toistasataa ikkuna-asennusta ja noin 170 metriä räystäselementtejä. Tavalliseen pientaloon tai matalaan hoivakotiin verrattuna kyseiset elementit eroavat muun muassa tarkemmilla ja monipuolisemmilla detaljeilla. ”Haluamme toimittaa vain laatua, ja esimerkiksi kohteen pellityskokonaisuuteen olemme ostaneet asiantuntijaksi alan ammattilaisen. Kohde on vaativa, mutta kuitenkin tuote muiden joukossa”, Kaikkonen jatkaa.

Isojen kauppojen käytännön haasteena on niiden sovittaminen Limingassa sijaitsevan tehtaan tuotantokapasiteettiin. Kyseisen kaupan elementtien toimitus jakautuu tasaisesti koko syksyn ajalle, eikä se näin vaaranna toimituksia yhtiön muille asiakkaille. Kohteen mallielementit valmistettiin ja katselmoitiin toukokuussa. Mallielementtien avulla saadaan varmuus tuotteen laadusta ja sopivuudesta hyvissä ajoin ennen varsinaisten elementtien toteutusvaihetta.

Jatkossa Siklan elementtitoimituskapasiteetti konsernin ulkopuolelle kasvaa, sillä yritykselle valmistuu toinen tehdas Siikalatvaan vuoden 2021 aikana.

Lisätietoja:

Lasse Kaikkonen
toimitusjohtaja
Siklaelementit Oy
puh. 050 314 4477
lasse.kaikkonen@sikla.fi


Siklaelementit Oy toimittaa puuelementit – ulkoseinäelementit, väliseinäelementit, välipohjaelementit ja tilamoduulit – ammattirakentajille kautta Suomen. Puurakenteiset tasoelementit ja tilaelementit valmistetaan moderneissa elementtitehtaissamme Limingassa ja Siikalatvalla. Joustavana puuelementtivalmistajana toimitussisältömme ovat täysin räätälöitävissä asiakkaidemme tarpeiden ja toiveiden mukaisiksi.

Lue lisää Siklan elementtitehtaista >>>

Lue lisää Kainuun uudesta sairaalasta >>>