fbpx
Uutiset

Siklaelementit Oy:lle annettu lakkovaroitus

Teollisuusliitto ja Ammattiliitto Pro ovat 29.12.2021 asettaneet Siklaelementit Oy:lle lakkouhan ajalle 13.-30.1.2022. Lakon peruste on Siklaelementit Oy:n näkökulmasta kyseenalainen, sillä lain mukaan yrityksellä ei ole velvollisuutta neuvotella ammattiliiton kanssa työehtosopimusta. Siklaelementit Oy tutkii valtakunnansovittelijan kautta mahdollisuutta lakkouhan purkamiseksi.

Siklaelementit Oy on lähettänyt vastineen liiton antamiin vaatimuksiin annetun aikataulun puitteissa. Vastinetta ei kuitenkaan ole kommentoitu eikä siihen ole vastattu ennen lakkovaroitusta.

Yksi liiketoiminnan perustoista ovat hyvät työntekijät, eikä Siklaelementit Oy halua heikentää työntekijöidensä työehtoja. Siklaelementit Oy on esitellyt 15.12.2021 työntekijöilleen paikalliset ehdot, joissa työntekijöiden palkkaus, työskentelyehdot tai muut sovittavat asiat eivät heikkene 31.12.2021 päättymässä olevaan työehtosopimukseen verrattuna, vaan osin jopa paranevat.

Siklaelementit tulee 1.1.2022 alkaen noudattamaan Siklaelementit Oy:n paikallista käsikirjaa. Paikallinen käsikirja ei muodosta työehtosopimusta.

Ilman yleissitovaa työehtosopimusta voidaan Siklaelementit Oy:n saaman lainopillisen neuvon mukaan paikallisesti sopia kunkin tahon liiketoimintaympäristöön sopivat ehdot ilman kolmansia osapuolia. Samoin tiedoin yrityksellä ei siis lain mukaan ole velvollisuutta sopia työehdoista ammattiliiton kanssa. Kunnioitamme edelleen ammattiliittoja, sallimme henkilöstömme kuulua ammattiliittoon, ja toivomme liittojen tukevan henkilöstöämme heidän tarpeidensa mukaan. Tämänhetkisessä työmarkkinatilanteessa ammattiliitot eivät kuitenkaan ole Siklaelementit Oy:n sopimuskumppani 1.1.2022 lähtien.

Lasse Kaikkonen, toimitusjohtaja, Siklaelementit Oy
Janne Nieminen, konsernijohtaja, Sikla-konserni