fbpx
Uutiset

Sikla rakentaa Humppilaan uuden päiväkodin

Siklatilat Oy rakentaa Humppilaan uuden päiväkodin, ja hankkeen urakkasopimus allekirjoitettiin tänään. Rakennus on 1-kerroksinen, puuverhottu päiväkoti, johon tulee tilat noin 60 lapselle. Henkilökuntaa taloon tulee noin 10. Hankkeen kokonaislaajuus on noin 800 kerrosneliömetriä.

Rakennustyöt käynnistyvät syksyn aikana. Valmis rakennus pihoineen luovutetaan Humppilan kunnalle kesäkuun 2018 loppuun mennessä.

– Humppilan kunta sai useita varteenotettavia tarjouksia päiväkodin rakennusurakasta. Tarjoukset käytiin tarkkaan läpi ja Siklatilojen tarjous oli hinnaltaan edullisin ja sai myös korkeimmat laatupisteet. Päätöksen tekeminen tarjouskilpailun voittajasta oli tällä kertaa poikkeuksellisen helppoa. Erityisesti kiitosta valitsijoilta ja tilojen tulevilta käyttäjiltä saatiin rakennuksen arkkitehtuurista, tilojen toiminnallisuudesta, selkeydestä ja valoisuudesta, kertoo Humppilan kunnanjohtaja Jari Keskitalo.

Rakennuksen arkkitehtisuunnittelusta vastaa SAIKA design Oy. Arkkitehdit Tiina Sainila ja Mikko Kanninen kertovat, että Humppilan päiväkodin suunnittelussa tärkeässä roolissa on ollut valoisuus, tilojen muunneltavuus, toimivuus ja tyylikäs ajattomuus.

– Päiväkodin sydän on valoisa keskiosa, josta avautuu näkymiä läpi talon. Myös muut tilat saavat hyvin luonnonvaloa matalalta alkavien ikkunoiden kautta. Keskeistilaa voidaan hyödyntää myös muuhun toimintaan: avattuna se voi olla paikka juhlille ja tilaisuuksille. Lepo-/leikkihuoneet on suunniteltu siten, että ne voidaan myös avata isommiksi yhteishuoneiksi. Tilojen yhdistettävyys, monikäyttöisyys ja aikaa kestävä ympäristöönsä sopiva arkkitehtuuri helpottavat mahdollista käyttötarkoituksen muutosta. Rakennus on myös suunniteltu siten, että tarvittaessa päiväkotia voi helposti laajentaa, kuvailevat arkkitehdit Sainila ja Kanninen.

Sikla-konsernin toimitusjohtaja Janne Nieminen korostaa terveen sisäilman merkitystä päiväkotirakentamisessa.

– Olemme iloisia päästessämme rakentamaan terveen sisäilman päiväkotia Humppilan kuntakeskukseen. Kohteen sijainti keskeisen kadun varrella on haluttu ottaa huomioon suunnittelussa, jotta se toisi viihtyisyyttä ja raikkautta katukuvaan.

– Julkisuudessa on paljon puhuttu koulujen ja päiväkotien sisäilmaongelmista. Me Siklatiloilla olemme asian herkkyydestä hyvin perillä ja olemme laatuohjauksessamme arvostaneet sisäilmaan liittyvät asiat korkealle. Laatulupauksemme myös tässä hankkeessa on, että humppilalaiset lapset saavat hengittää raikasta, terveellistä sisäilmaa, toteaa Nieminen.