fbpx
Ajankohtaista, Lehdistötiedotteet

Lehdistötiedote: Sikla Oy:n hallitus on hyväksynyt suunnitelman yhtiön osittaisjakautumisesta

Sikla Oy:n hallitus on hyväksynyt suunnitelman yhtiön osittaisjakautumisesta, jonka toteutuessa Siklatalot Oy:n liiketoiminta siirtyy jakautumisessa syntyvän uuden yhtiön omistukseen. Jakautumisen täytäntöönpanon on suunniteltu tapahtuvan 31.3.2020.

Osittaisjakautumisen täytäntöönpanon edellytyksenä on seuraavien ehtojen täyttyminen:

  • 16.12.2019 pidettäväksi suunniteltu ylimääräinen yhtiökokous hyväksyy jakautumissuunnitelman (yhtiön osakkeenomistajien enemmistö on jo etukäteen ilmoittanut kannattavansa järjestelyä);
  • Yhtiö saa verohallinnolta hakemuksensa mukaisen positiivisen ennakkoratkaisun koskien järjestelyn veroneutraalisuutta; ja
  • Jakautumisen täytäntöönpano rekisteröidään kaupparekisteriin velkojen kuulemismenettelyn jälkeen.

Siklatalot Oy on yksi Suomen suurimmista pientalotoimittajista ja se toimittaa pientaloja kuluttaja-asiakkaille Uudenmaan, Pirkanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan talousalueilla. Järjestelyn kautta Sikla-konserni pystyy resursseja käyttäessään keskittymään kasvussa olevaan muuhun liiketoimintaansa, johon kuuluu mm. vaativampien asunto- ja toimitilakokonaisuuksien, hoiva- ja päiväkotien ja koulujen rakentaminen sekä kokonaisvaltainen kiinteistökehitys asiakkaan tarpeiden mukaan. Järjestelyn odotetaan edistävän Sikla-konsernin kasvu- ja tehokkuustavoitteiden saavuttamista.

Siklatalot Oy:n liiketoiminta eroaa merkittävästi Sikla-konsernin muusta liiketoiminnasta. Liiketoiminnoilla on ollut erilaiset strategiat, omat tuotteet ja erilliset asiakaskunnat. Jakautuminen tarjoaa kullekin liiketoiminnalle nykyistä joustavammat mahdollisuudet oman liiketoimintastrategian toteuttamiseen sekä brändien kehitystyöhön erillisten yhtiöiden tarpeiden mukaisesti. Lisäksi jakautuminen selkeyttää ja yksinkertaistaa hallintomalleja.

Jakautumisen jälkeen kaikkien yhtiöiden liiketoiminta jatkuu ennallaan, joten suunniteltu jakautuminen ei vaikuta asiakkaiden tai henkilökunnan asemaan.

Lisätiedot:

Janne Nieminen
konsernijohtaja, Sikla-konserni
puh. 044 534 0543

Juhani Romppainen
toimitusjohtaja, Siklatalot Oy
puh. 0400 239 586

Kirjoittaja

Maarit Kokkonen

markkinointi- ja viestintäjohtaja

040 350 1564