fbpx
Lehdistötiedotteet

Sikla mukaan siirtokelpoisten tilojen markkinaan

Siklan uusi elementtitehdas Siikalatvalla valmistaa siirtokelpoisia tilamoduuleita, joista rakentuu kouluja, päiväkoteja, hoivakoteja ja asuntoja. Tuotanto käynnistyy kesän 2021 aikana. 

Rakentamiseen ja kiinteistökehitykseen erikoistunut Sikla-konserni rakentaa parhaillaan uutta elementtitehdasta Siikalatvan Rantsilaan. Yhtiö ei ole aiemmin kertonut, minkälaista liiketoimintaa uusi tehdas tulevaisuudessa tukee, mutta nyt Sikla kertoo uudessa tehtaassa valmistettavan siirrettäviä, käyttöönottovalmiita tilamoduuleita. Tilamoduuleista rakennetaan kouluja, päiväkoteja, hoivakoteja ja puukerrostaloja, joita toimitetaan ympäri Suomea.

”Olemme olleet pitkään hiljaa siitä, mitä Rantsilan tehtaassa tullaan tekemään. Nyt haluamme kuitenkin kertoa, että Siklan uudessa tehtaassa valmistetaan kesästä 2021 alkaen siirtokelpoisia tilamoduulikokonaisuuksia. Limingan tehtaamme palvelee entiseen tapaan perinteistä elementtirakentamista”, kertoo Siklan konsernijohtaja Janne Nieminen.

Tilamoduuleista valmistetaan käyttöönottovalmiita, siirtokelpoisia kouluja, päiväkoteja, hoivakoteja sekä asuntoja. Siirtokelpoisille tiloille on kysyntää erityisesti paikkakunnilla, joilla on haasteellista ennustaa kiinteistöjen käyttötarpeita tulevina vuosikymmeninä esimerkiksi väestörakenteen muutoksen tai asukasmäärän suhteen. Tähän ongelmaan ratkaisuna ovat siirrettävät tilat, joiden ylläpitoon tilaajan ei tarvitse sitoutua vuosikymmeniksi.

”Lisäksi puukerrostalot ovat tulevaisuutta ja niiden kysyntä tulee kasvamaan lähiaikoina etenkin pääkaupunkiseudulla ja muissa isoissa kasvukeskuksissa. Pystymme nyt uuden tehtaan myötä vastaamaan myös tuohon tarpeeseen”, jatkaa Nieminen.

”Ensimmäisen puukerrostalon moduulituotannon suunnittelu on ollut käynnissä jo puolen vuoden ajan. Kyseinen puukerrostalo rakentuu Helsingin Oulunkylään, ja tämän massiivisen kohteen moduulit valmistuvat uudelta tehtaalta ensimmäisten joukossa”, kertoo Siklaelementit Oy:n toimitusjohtaja Lasse Kaikkonen.

Siklan uusi tehdas sisältää noin 4 000 neliön tuotantotilat ja hankkeen arvo on noin viisi miljoonaa euroa. Uudella tehtaalla on Siikalatvan kunnalle merkittävä työllistämisvaikutus, sillä uusi tehdas tarjoaa työtä noin 50 henkilölle. Toimihenkilöiden rekrytointi on jo käynnistynyt ja tehdastyöntekijöiden rekrytointi aloitetaan lopputalvesta. Tulevien työntekijöiden ei tarvitse olla valmiita tehdastyönosaajia, sillä tehtävään koulutetaan. Puoli vuotta kestävän koulutuksen läpäiseville on luvassa varma työpaikka.

Lisätiedot:

Janne Nieminen
konsernijohtaja, Sikla-konserni
puh. 044 534 0543
janne.nieminen@sikla.fi

Lasse Kaikkonen
toimitusjohtaja, Siklaelementit Oy
puh. 050 314 4477
lasse.kaikkonen@sikla.fi