fbpx
Sikla

Päiväkodit

Lasten ja henkilökunnan turvallisuus, tilojen terveellisyys ja monipuolinen toimivuus ovat tärkeimpiä tekijöitä, kun rakennamme päiväkoteja. Suunnittelemme jokaisen kohteen yksilöllisesti juuri kyseisen päiväkodin toiminnalle sopivaksi ja hyödynnämme suunnittelussa tekemiemme käyttäjätutkimusten antamaa tärkeää tietoa. Toteutamme päiväkotihankkeet pienille ja suurille toimijoille sekä kunnallisella että yksityisellä sektorilla.

Marika Puustinen, Luontopäiväkoti Otson johtaja

"Suunnittelussa on selkeästi otettu sekä lapset että aikuiset huomioon."

”Olemme viihtyneet täällä todella hyvin siitä saakka, kun päiväkoti avattiin tammikuussa 2019. Lapsilla on toki vielä totuttelemista, mutta me aikuiset olemme jo tottuneet työskentelemään täällä. Päiväkodista huomaa, että sen suunnittelussa on otettu meidän kaikkien tarpeet huomioon. Tilat ovat hyvin muunneltavissa: lattiapinta-alaa on paljon ja pystymme muuttelemaan tiloja helposti siirtämällä pöytiä ja tuoleja sekä avaamalla ja sulkemalla väliseiniä. Lapset tykkäävät isoista ikkunoista ja he ovat seuranneet hyvin tarkkaavaisesti esimerkiksi viereisen Siklan hoivakodin työmaan tapahtumia ja työkoneita. Tulevaisuudessa lasten on tarkoitus myös esimerkiksi rakentaa linnunpönttöjä, jotka ripustetaan ulos siten, että lapset pystyvät sisältä käsin tarkkailemaan lintujen elämää.”

Kuinka rakennamme päiväkoteja

Rakennamme viihtyisiä, terveellisiä, turvallisia ja muunneltavia päiväkoteja koko Suomen alueella vuokramallilla tai kokonaisvastuu-urakkana. Meillä on yli vuosikymmenen mittainen kokemus päiväkotien rakentamisesta ja olemmekin toteuttaneet jo parikymmentä päiväkotihanketta.

Lue lisää rakentamisesta vuokramallilla >>

Lue lisää rakentamisesta KVR-mallilla >>

Kuntapuolella päiväkotihankintoja ohjaa hankintalaki, joka velvoittaa kunnat kilpailuttamaan projektit. Yksityisellä sektorilla hanke voidaan toteuttaa joko asiakkaan omalle tontille asiakkaan tarpeen mukaan tai oman palvelukehityksemme yhteydessä etsitylle tontille. Jokainen projekti alkaa kuitenkin samalla kaavalla: ensin kartoitetaan tarve ja määritellään sijainti, sitten etsitään päiväkodille sopiva tontti.

Tutustu rakentamiimme päiväkoteihin >>

Toimintamalli

1. Tarve

Pitkäikäinen, kestävä ja liiketoiminnallisesti kannattava lopputulos syntyy huolellisella suunnittelulla. Käymme yhdessä läpi tilan ja toiminnan vaatimukset. Näin varmistamme, että rakennettava kokonaisuus vastaa täysin asiakkaan ja tilan käyttäjien tarpeita.

2. Tontti

Kun päiväkodin sijainti on selvillä, etsimme sille parhaiten soveltuvan tontin. Tonttia etsiessä otamme tontin sijainnin ja kunnon lisäksi huomioon myös alueen ominaisuudet, kuten palvelujen läheisyyden, kulkuyhteydet ja turvallisuuden.

3. Projekti

Ammattitaitoisella suunnittelun ohjauksella karsimme turhat kustannukset ja varmistamme työn korkean laadun. Meille on tärkeää, että yhteistyö sujuu. Siksi pidämme tiukasti kiinni aikataulusta ja viestimme aktiivisesti asiakkaan kanssa projektin edistymisestä.

4. Valmis

Rakennamme kohteen aina pintojen viimeistelyä myöten valmiiksi, joten tilamme käyttäjät saavat ryhtyä muuttopuuhiin heti avaimet käteen saatuaan. Laadukkaasta ja terveellisestä kohteesta hyötyy myös ympäristö, sillä se tuo pitkäaikaista lisäarvoa alueelle.

"Tilat ovat hyvät, sillä niitä voi muunnella tarpeen mukaan ja ne mahdollistavat unirauhan, vaikka osa lapsista nukkuu ja osa valvoo."
Työntekijä, Musiikkipäiväkoti Ketunpoika, Kuopio
"Tykkään piirtää ja värittää. Täällä on kiva peuhuhuone ja askartelu on mukavaa. Peuhuhuoneen patjoista voi rakentaa taloja. Tykkään laulamisesta ja savitöistä. Soitan kanteletta."
Tyttö 6 vuotta, Musiikkipäiväkoti Ketunpoika, Kuopio

Päiväkotien myynti

Haluatko lisätietoja päiväkodeistamme? Myynnissä sinua palvelee:

Jaakko Pietiläinen, puh. 044 721 3926, jaakko.pietilainen@sikla.fi

Aloitetaan tulevaisuuden rakentaminen yhdessä!

Ota yhteyttä