fbpx
Sikla

Palvelukodit

Turvallinen asuinympäristö on tärkeä meille kaikille. Erityisen tärkeä se on palvelukotien asukkaille, jotka tarvitsevat tukea ja apua vaikeissa elämäntilanteissa tai muuttuneessa arjessa. Siklan palvelukodit tarjoavat esteettömän, virikkeellisen ja kodikkaan ympäristön kaikille asukkailleen. Henkilökunnalle palvelukotimme tarjoavat työtilat, jotka on suunniteltu tekemään hoivapalveluiden toteuttamisesta stressittömämpää. Hyödynnämme palvelukotiemme suunnittelussa käyttäjätutkimustemme antamaa tärkeää tietoa.

Kirsi Nikula, palvelukoti Villa Luodon johtaja

”Rakennuksen esteettisyys ja visuaalisuus ihastuttaa.”

Tästä tulee tosi upea talo, kunhan saamme kaiken kuntoon. Omaiset ja muut tiloissa vierailevat antavat poikkeuksetta hyvää palautetta luonnonläheisistä sävyistä ja onnistuneesta puunkäytöstä sisä- ja ulkotiloissa sekä sisustuksessa. Kiinalaiset hoitotyön ammattilaiset tutustuivat Villa Luotoon ja ihastuivat rakennuksen esteettisyyteen ja visuaalisuuteen, esimerkiksi luontotaulujen käyttöön yleisissä tiloissa. Se oli heille täysin uutta. Myös asukkaat ovat olleet tyytyväisiä saadessaan valita oman asuntonsa. Toiset rakastavat näkymää värikkäälle sisäpihalle ja jotkut pitävät kaupunkinäkymästä. Yhteinen monitoimitila taipuu moneen. Siellä on seurattu päiväkotilasten esityksiä, vietetty asukkaiden ja omaisten puurojuhlaa sekä joulujumalanpalvelusta.

Kuinka rakennamme palvelukoteja

Rakennamme esteettömiä, virikkeellisiä ja kodikkaita hoivakoteja ikäihmisille, kehitysvammaisille, mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, vammautuneille sekä lastensuojelun asiakkaille koko Suomen alueella vuokramallilla tai kokonaisvastuu-urakkana. Meillä on yli vuosikymmenen mittainen kokemus palvelukotien rakentamisesta ja olemmekin olleet mukana jo lähes 50 palvelukodin toteutuksessa.

Lue lisää rakentamisesta vuokramallilla >>

Lue lisää rakentamisesta KVR-mallilla >>

Kuntasektorilla palvelukotihankintoja ohjaa hankintalaki, joka velvoittaa kunnat kilpailuttamaan projektit. Yksityisellä sektorilla hanke voidaan toteuttaa joko asiakkaan omalle tontille asiakkaan tarpeen mukaan tai oman palvelukehityksemme yhteydessä etsitylle tontille. Jokainen projekti alkaa kuitenkin samalla kaavalla: ensin kartoitetaan tarve ja määritellään sijainti, sitten etsitään hoivakodille sopiva tontti.

Toimintamalli

1. Tarve

Pitkäikäinen, kestävä ja liiketoiminnallisesti kannattava lopputulos syntyy huolellisella suunnittelulla. Käymme yhdessä läpi tilan ja toiminnan vaatimukset ja varmistamme, että rakennettava kokonaisuus vastaa täysin asiakkaan ja tilan käyttäjien tarpeita.

2. Tontti

Kun palvelukodin sijainti on selvillä, etsimme liiketoiminnalle parhaiten soveltuvan tontin. Tonttia etsiessä otamme sijainnin ja itse tontin kunnon lisäksi huomioon myös alueen ominaisuudet, kuten palvelujen läheisyyden, kulkuyhteydet ja turvallisuuden.

3. Projekti

Ammattitaitoisella suunnittelun ohjauksella karsimme turhat kustannukset ja varmistamme työn korkean laadun. Meille on tärkeää, että yhteistyö sujuu. Siksi pidämme tiukasti kiinni aikataulusta ja viestimme aktiivisesti asiakkaan kanssa projektin edistymisestä.

4. Valmis

Rakennamme palvelukotimme aina pintojen viimeistelyä myöten valmiiksi, joten tilan käyttäjät saavat ryhtyä muuttopuuhiin heti avaimet käteen saatuaan. Laadukkaasta ja terveellisestä kohteesta hyötyy myös ympäristö, sillä se tuo pitkäaikaista lisäarvoa alueelle.

"Olen saanut rakentaa laitoskeittiön alusta asti toimivaksi kokonaisuudeksi. Se on ollut tosi hienoa."
Marika
Palvelukoti Villa Luodon kokki

PALVELUKOTIEN MYYNTI

Haluatko lisätietoja palvelukodeistamme? Myynnissä sinua palvelee:

Jaakko Pietiläinen, puh. 044 721 3926, jaakko.pietilainen@sikla.fi

Aloitetaan tulevaisuuden rakentaminen yhdessä!

Ota yhteyttä