fbpx
Hoivakodit, Uutiset

Ministeri Tiilikainen: Palvelukoti Villa Luoto näyttää esimerkkiä asumisen tulevaisuudesta

Siklan ensimmäiset ja järjestyksessään 49. asuntomessut käynnistyivät juhlavasti asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen tutustumisvierailulla palvelukoti Villa Luotoon. Ministeri Tiilikainen seurueineen tapasi Siklan konsernijohtaja Janne Niemisen, joka esitteli modernia palvelukotirakentamista, yhteisöllistä ja omaehtoista asumista sekä hoivapalveluita yhteistyökumppaneidensa kanssa.

Messujen avajaispuheessaan ministeri Tiilikainen kiitti messuja ja näytteilleasettajia onnistuneesta kokonaisuudesta. Hän korosti messuilta löytyvän kaikkea päiväkodista vanhusten palveluasumiseen.

– Villa Luodossa on huomioitu ikääntyneiden erilaiset tarpeet yksityisyydestä yhteisöllisyyteen. Palvelut ovat samassa yksikössä, jossa yhdistyy hienolla tavalla oman rauhan tarve ja oven takana odottava yhteisöllisyys sekä varmuus siitä, että apu on lähellä, ministeri Tiilikainen totesi.

Ministeri nosti esille myös asumisen elinkaaren. – Päiväkodin läheisyys tuo eri-ikäisiä ihmisiä yhteen, ja uskon, että ikääntyneet kuuntelevat päiväkodin pihalta kantautuvaa ääntä mielellään. Näiden kohteiden väliin asettuu koko ihmiselämä, hän tiivisti.

– Kestävää kaupunkikehitystä tehdään ihmisiä varten, ja tärkeää on ympäristön viihtyisyys, asumisen terveellisyys ja esteettömyys sekä julkisten ja yksityisten palveluiden saatavuus, ministeri sanoi.

Kestävän kaupunkikehityksen mukaisesti Sikla panostaa rakentamisessaan turvallisuuteen, ekologisuuteen ja digitaalisuuteen. – Olemme toteuttaneet Villa Luotoon dynaamiset ja energiatehokkaat valaistusratkaisut, rakennuksen lämmöntuotantona on maalämpö ja katolla kymmeniä neliöitä aurinkopaneeleita. Asukkaiden käytössä on myös esteetön ulkoilupiha, konsernijohtaja Janne Nieminen kertoo.

– Olemme iloisia messujen alkamisesta ja asuntomessuhistorian ensimmäisen palvelukodin esittelemisestä Porissa. Toivotamme kaikki messuvieraat tervetulleiksi tutustumaan Villa Luotoon, Nieminen hymyilee.