fbpx
Ajankohtaista, Lehdistötiedotteet

Lehdistötiedote: Näitä asioita hoiva- ja palvelukodeilta halutaan

Tutkimus: Näitä asioita hoiva- ja palvelukodeilta halutaan

Hoivapalveluiden ympärillä on viime aikoina käyty kiivasta keskustelua. Hoivasta puhuttaessa huomiota on kuitenkin kiinnitettävä palvelun lisäksi myös hoivakotien fyysisiin tiloihin. Tilat tarjoavat puitteet hoivakodeissa tapahtuvalle hoidolle ja parhaimmillaan ne keventävät sekä asukkaiden että hoitajien arjen rutiineja huomattavasti.

Tuoreen tutkimuksen mukaan hoiva- ja palvelukodeissa arvostetaan etenkin turvallisuutta, tilojen monipuolisuutta, muunneltavuutta, esteettömyyttä sekä valoisuutta. Tilojen täytyy siis tarjota hyvät asuinolosuhteet ja mahdollisuudet erilaisiin toimintoihin. Tärkeimmäksi ja halutuimmaksi ominaisuudeksi hoivakodeissa koetaan kuitenkin se, että tila on suunniteltu käyttäjälleen. Esimerkiksi ikäihmisten hoivakodit suunnitellaan vanhusten tarpeita ja toiveita kunnioittaen sekä henkilökunnan työtä helpottaen.

Tutkimuksen teetti hoiva- ja päiväkotien, asuin- ja toimitilojen sekä koulujen rakentamiseen keskittynyt Sikla-konserni. Sikla on teettänyt viime aikoina useita tutkimuksia eri asiakasryhmilleen tutkiakseen tarkemmin suomalaisten tilatarpeita. Siklan teettämät tutkimukset ovat osa konsernin suurempaa uudistusta, jossa yritys keskittyy entistä enemmän käyttäjälähtöisiin toimintamalleihin ja tilasuunnitelmiin.

“Hoiva- ja palvelukodeissa asukkaiden ja hoitajien kokemus on todella tärkeässä roolissa. Me kaikki tarvitsemme turvallisia ja toimivia tiloja, mutta erityisen tärkeää turvallisuus ja toimivuus on heille, joiden arki on haasteellista, ja jotka tarvitsevat aktiivista tukea elämässään. Hoivakoteja suunniteltaessa tulee ottaa tarkasti huomioon käyttäjien erikoistarpeet”, toteaa Janne Nieminen, Siklan perustaja.

“Viihtyisyys ei kuitenkaan saa jäädä käytännöllisyyden jalkoihin. Kukaan ei halua asua sairaalassa. Haluamme kallistaa koko hoivakotirakentamisen toimialaa kohti käyttäjien huomioimista sekä tarjota kodikkaita, yhteisöllisiä ja turvallisia tiloja, joissa viihtyy niin asukas kuin henkilökuntakin. Ainakin sen verran me hoivakotien rakentajana pystymme asukkaiden ja työntekijöiden hyvinvointiin vaikuttamaan”, linjaa Nieminen.

Tutustu lisää Siklan hoivakotirakentamiseen >>>

Lisätietoja antavat:

Janne Nieminen
Sikla-konserni
konsernijohtaja
janne.nieminen@sikla.fi
puh. 044 534 0543

Maarit Kokkonen
Sikla-konserni
markkinointi- ja viestintäpäällikkö
maarit.kokkonen@sikla.fi
puh. 040 350 1564

Sikla on rakennuskonserni ja kiinteistökehittäjä, joka rakentaa yhtiömuotoiset kodit, toimitilat, palvelukodit, hoivatilat, päiväkodit ja koulut vuosien kokemuksella. Sikla on erikoistunut myös siirrettäviin rakennuksiin sekä minitaloihin, jotka valmistuvat Siklan omilla elementtitehtailla.

Kirjoittaja

Maarit Kokkonen

markkinointi- ja viestintäpäällikkö

040 350 1564