fbpx
Hoivakodit, Lehdistötiedotteet

Lehdistötiedote: Villa Luodossa asutaan yhteisöllisesti

Villa Luodossa asutaan yhteisöllisesti

Villa Luoto tarjoaa tuleville asiakkailleen erilaisia asumismuotoja kevyemmästä palveluasumisesta aina ympärivuorokautiseen hoivaan. Asuminen ja eläminen Villa Luodon turvallisissa puitteissa on yhteisöllistä ja osallistavaa.

”Tutustumme asiakkaaseen ja huomioimme hänen yksilölliset toiveet, tarpeet ja mieltymykset kaikessa toiminnassamme. Arki on virikkeellistä ja toiminnallista”, kuvailee Villa Luodon johtaja Kirsi Nikula Mehiläisestä.

”Asiakkaalla on mahdollisuus vaikuttaa kodin asioihin esimerkiksi asukaskokouksessa, ja tarjolla on erilaisia yhteisiä aktiviteetteja. Teemme myös läheisille mahdolliseksi olla osana kodin arkea”, hän toteaa.

Yhteiset ruokahetket sekä maukas ja terveellinen ravinto ovat tärkeä osa elämää Villa Luodossa. Oman valmistuskeittiön kokki on ”talon sydän”, jolle asiakkaat voivat esittää suoraan ruokiin liittyviä toiveita. Juhlapyhät ja paikalliset perinneruuat huomioidaan aterioilla.

”Meiltä löytyy ammattitaitoa kattamaan ikäihmisten monipuoliset palvelutarpeet – liittyivätpä ne ikääntymisen mukanaan tuomiin fyysisiin tai kognitiivisiin haasteisiin tai vaikka yksinäisyyteen ja turvattomuuteen”, sanoo Mehiläisen Kirsi Nikula.

Raitista sisäilmaa ja esteetöntä ulkoilua

Villa Luodon rakentaa Sikla-konserniin kuuluva Siklatilat Oy. Palvelukodin suunnittelussa ja rakentamisessa on panostettu ekologisuuteen – rakennuksen lämmitysjärjestelmänä on maalämpö ja sähköntuotannossa hyödynnetään myös aurinkopaneeleita. Rakentamisen aikana kiinnitetään erityistä huomiota kosteudenhallintaan, sillä tavoitteena on tuottaa sisäilmastoltaan terve rakennus. Suunnittelu on tehty käyttäjien tarpeet huomioiden.

”Villa Luodossa tämä toteutuu muun muassa esteettömäksi rakennetulla ulkoilumahdollisuudella. Ainutlaatuisesta sisäpihasta pääsee nauttimaan, vaikkei omin jaloin jaksaisikaan kulkea. Pihalla odottavat hedelmäpuut ja marjapensaat, joista ylettyy poimimaan luonnon antimia, vaikka liikuntakyky olisi rajoittunut”, kertoo Siklatilat Oy:n myyntipäällikkö Perttu Aikkila.

Palvelukodin tilat on sisustettu viihtyisiksi, värimaailma ja sisustus ovat saaneet inspiraation luonnosta. Palkitun kuvaajan paikalliset luontokuvat ilahduttavat tauluina ja tuovat luonnon asiakkaiden ulottuville. Ikääntyneiden tarpeet on huomioitu myös valaistuksessa.

”Dynaaminen, muunneltava valaistus säätyy automaattisesti luonnon valomäärän tai halutun tunnelman mukaan. Pimeään aikaan valaistus ei esimerkiksi ole täydellä teholla ”häikäisemässä”, vaan valaistus muuntautuu asiakkaille optimaaliseksi, energiataloudellisuus huomioiden”, sanoo Aikkila.

Osana Virkkulankylä-kyläyhteisöä

Villa Luoto valmistuu asuntomessualueelle Kuusikkoaho Oy:n Virkkulankylän keskipisteeksi. Palvelukodin viereen valmistuu vuoden 2019 syksyllä, asuntomessujen toisessa rakennusvaiheessa 33 asunnon puuvaippainen kerrostalo. Myös kerrostalon suunnittelee ja rakentaa Siklatilat Oy. Kohteen asuntojakauman suunnittelussa on huomioitu Villa Luodon läheisyys.

”Kerrostalo mahdollistaa omaehtoisen asumisen siten, että asukkaille on tarjolla Villa Luodon hoivapalvelut. Tässä tiivistyy Virkkulankylän idea, ihmisillä on mahdollisuus asua omassa kodissa myös silloin, kun oma tai puolison hoivan tarve kasvaa. Virkkulankylässä uusi elämäntilanne ei tarkoita sitä, että pariskunnat joutuisivat toisistaan erilleen”, Kuusikkoaho Oy:n liiketoimintajohtaja Saila Partanen toteaa.

Jokaisen Virkkulankylän yhteyteen perustetaan paikallinen Virkkulan ystävät -yhdistys. Yhdistys toimii asukkaiden ja muiden yhteisöjen yhteisten toimien kehittäjänä. ”Porissa aivan naapurissa sijaitseva päiväkoti ja kaupungin vireä yhdistystoiminta luovat hyvää pohjaa erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten kohtaamisille. Virkkulankylästä ja sen asukkaista tulee aktiivisia kaupunkilaisia”, Partanen kertoo.

Mehiläinen-konserni on tunnettu ja arvostettu yksityinen sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottaja Suomessa. Mehiläisellä on eri puolilla Suomea yli 120 palvelukotia, joissa on yhteensä yli 4400 asukaspaikkaa.

Siklatilat Oy on erikoistunut hoiva-, päiväkoti- ja koulurakentamisen lisäksi asunto- ja toimitilatuotantoon. Siklatilat Oy kuuluu Sikla-konserniin.

Kuusikkoaho Oy on suomalainen Virkkulankylä-konseptin mukaisia asuinympäristöjä suunnitteleva ja yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa toteuttava yritys.

Kirjoittaja

Maarit Kokkonen

markkinointi- ja viestintäpäällikkö

040 350 1564