fbpx
Hoivakodit, Lehdistötiedotteet

Lehdistötiedote: Asuntomessujen historian ensimmäinen hoivakoti avautuu Porissa

Asuntomessujen historian ensimmäinen palvelukoti avautuu Porissa - Villa Luodossa toteutuvat tulevaisuuden älykkäät hoivaratkaisut

Mehiläinen uudistaa palvelukotiasumista Suomessa, josta Villa Luoto on tuorein esimerkki. ”Villa Luodossa asumis- ja palveluratkaisut tukevat yhteisöllistä ja turvallista arkea. Palvelut toteutetaan asukkaiden henkilökohtaisten tarpeiden mukaisesti kevyemmistä palveluista aina kokonaisvaltaiseen, ympärivuorokautiseen hoivaan ja ohjaukseen. Käytössä on myös palvelukotikohtainen laatumittaristo”, operatiivinen johtaja Mikko Hämäläinen Mehiläisestä sanoo.

Hoiva-ammattilaisten rinnalla uudet, digitaaliset asumisen ja hoivan ratkaisut varmistavat laatua ja turvallisuutta. Dynaaminen valaistus tukee muistisairaiden luonnollista vuorokausirytmiä, vireystilaa ja lääkkeetöntä hoitoa. Älykäs liiketunnistejärjestelmä turvaa liikkumista. Nimetty omahoitaja toimii tuttuna ja läheisenä yhteyshenkilönä asukkaalle ja hänen omaisilleen.

Suunnittelun keskiössä sujuva arki

”Sikla toteuttaa käyttäjien tarpeita palvelevia hoiva- ja palvelukoteja, jotka mahdollistavat sujuvan arjen. Tulevaisuuden hoivarakentamisessa on käyttäjien tarpeiden huomioimisen lisäksi tärkeää ekologisuus, energiatehokkuus ja edistyksellinen tekniikka”, Siklan konsernijohtaja Janne Nieminen kertoo.

Villa Luodon pihapiirissä on esteettömät ulkoilumahdollisuudet. Asukas pääsee nauttimaan hoivakodin ainutlaatuisesta sisäpihasta, vaikka hän ei omin jaloin enää jaksaisikaan kulkea. Villa Luodossa on leveät käytävät, valoisat ja avarat tilat sekä mahdollisuus niin yksityisyyteen kuin yhteisöllisyyteenkin.

Väreissä ja valaistuksessa on huomioitu kuulemisen ja näkemisen haasteet, joita ikääntyminen tuo tullessaan. Kiinteistön energiantuotannossa hyödynnetään maalämpöä ja aurinkopaneeleita. Villa Luodon ja palvelukodin piha-alueen rakennusmateriaalina on suurelta osin puu ja CLT-ratkaisut.

Yhteisöllisyyttä edistäviä aktiviteetteja

Virkkulankylässä yhteisöllisyyttä vahvistaa yhteisöaktivaattori Virkkulan ystävät, jonka tehtävänä on osallistaa kylän ja ympäristön asukkaat suunnittelemaan ja toteuttamaan yhteisön aktiviteetteja.

”Olemme Kuusikkoaho Oy:ssä tyytyväisiä, kun voimme olla mukana tuomassa ensimmäistä ikääntyneiden hoivapalvelukohdetta Asuntomessuille. Uskomme vahvasti yhteisölliseen asumiseen ja kehitämme jatkossakin aktiivisesti tulevaisuuden asumista niihin liittyvine palveluineen”, Kuusikkoaho Oy:n liiketoimintajohtaja Saila Partanen toteaa.

Villa Luodossa on 30 tehostetun asumisen paikkaa ja 24 itsenäisempään asumiseen tarkoitettua palveluasuntoa. Mehiläisen palvelukoti työllistää yli 20 henkilöä. Palvelukodin viereen valmistuu myöhemmin 68 asunnon moderni, puuverhoiltu kerrostalo, joka on toteutettu Virkkulankoti-konseptin mukaisesti.

 

Mehiläinen-konserni on tunnettu ja arvostettu yksityinen sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottaja Suomessa. Mehiläisellä on eri puolilla Suomea yli 120 palvelukotia, joissa on yhteensä yli 4 400 asukaspaikkaa.

Siklatilat Oy rakentaa hoiva-, päiväkoti- ja koulurakennuskohteita ympäri Suomen. Lisäksi Siklatilat Oy on erikoistunut asunto- ja toimitilatuotantoon.

Kuusikkoaho Oy on suomalainen Virkkulankylä-konseptin mukaisia asuinympäristöjä suunnitteleva ja yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa toteuttava yritys.

Lisätietoja:
Mehiläinen Oy, Mikko Hämäläinen, operatiivinen johtaja, puh. 050 371 8393
Sikla-konserni, Janne Nieminen, konsernijohtaja, puh. 044 534 0543
Kuusikkoaho Oy, Saila Partanen, liiketoimintajohtaja, puh. 050 543 7642

Kirjoittaja

Maarit Kokkonen

markkinointi- ja viestintäpäällikkö

040 350 1564