fbpx
Lehdistötiedotteet, Toimitilat

Elite Alfred Berg hankkii Siklalta kaksi uutta toimitilakiinteistöä

Elite Alfred Bergin kiinteistökehitysrahasto EAB Value Added Fund III Ky on 28.6.2022 allekirjoitetulla sopimuksella sitoutunut ostamaan kaksi rakenteilla olevaa toimitilakiinteistöä Sikla-konsernilta. Kaupan kohteena ovat autojen myyntiin ja korjaukseen tarkoitettu kiinteistö Oulussa sekä autokorjaamokiinteistö Jyväskylässä. Kohteiden valmistuminen ajoittuu kevääseen 2023. Myyjänä kaupassa toimii Sikla-konserniin kuuluva Siklatilat Oy ja kaupan yhteisarvo on verottomana yli 15 miljoonaa euroa.

”Tämä on rahastoltamme merkittävä sijoitus Ouluun ja Jyväskylään, ja teemme jatkossakin vastaavia sijoituksia. Oulunporttiin muodostuu Suomen mittapuussa suuri autokaupan keskittymä”, toteaa kiinteistövarainhoidosta vastaava johtaja Jaakko Ristola Elite Alfred Bergiltä.

”Meitä siklalaisia Elite Alfred Bergin kanssa solmittu sopimus luonnollisesti ilahduttaa kovasti, ja se onkin hyvä avaus yhteistyöhön myös tulevaisuutta varten. Nyt rakennettavat toimitilakiinteistöt ovat käyttäjien tarpeiden mukaan suunniteltuja ja tehty palvelemaan juuri heidän käyttötarkoitustaan”, kertoo Siklatilat Oy:n toimitilojen myyntipäällikkö Jaakko Pietiläinen.

”Oulun kiinteistöä on kehitetty pitkäjänteisesti asemakaavoituksesta alkaen, ja on hienoa nähdä, kuinka komea kokonaisuus rakentuu ensi talven aikana erittäin näkyvälle paikalle 4-tien varteen. Ouluun rakentuvat toimitilat ovat vuokrattuna jo nyt yhtä tilaa lukuun ottamatta. Myös Jyväskylässä rakennustyöt etenevät vauhdilla, ja Jyväskylän uutena keskuksenakin markkinoitu Seppälän alue kehittyy tämän hankkeen myötä entistä nykyaikaisempaan suuntaan. Vanha rakennus on purettu tontilta pois ja uusi tyylikäs rakennus on käytössä jo keväällä 2023”, jatkaa Pietiläinen.

 

Lisätietoja:

Jaakko Ristola, johtaja, kiinteistövarainhoito
Elite Alfred Berg
Puh. 040 820 1422
jaakko.ristola@eabgroup.fi

Jaakko Pietiläinen, myyntipäällikkö
Siklatilat Oy
Puh. 044 721 3926
jaakko.pietilainen@sikla.fi

 

Elite Alfred Berg on sijoittamisen asiantuntija, joka auttaa suomalaisia yksityishenkilöitä, ammattisijoittajia ja yrityksiä hoitamaan varallisuuttaan kokonaisvaltaisesti, suunnitelmallisesti ja vastuullisesti. Palveluihimme luottaa jo yli 10 000 asiakasta, joiden puolesta hoidamme 3,5 miljardin euron varallisuutta. Teemme salkunhoitoyhteistyötä Norjan ja Ruotsin Alfred Bergin kanssa, ja yhteen laskettu pohjoismainen asiakasvarallisuutemme on noin 15 miljardia euroa. Suomen johtavana henkilöstörahastojen tarjoajana palvelemme myös 95 000 henkilöstörahastojäsentä. Asiakkaitamme palvelee yli 100 sijoitusalan ammattilaista 13 paikkakunnalla ympäri Suomea. EAB Group Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingin pörssilistalle. Tutustu EAB-konsernin palveluihin osoitteessa www.eabgroup.fi.

 Elite Alfred Bergin kiinteistörahastojen hallinnoitavat varat ovat yhteensä 400 miljoonaa euroa. Kiinteistökehitysrahastojen lisäksi asiakkaillemme on tarjolla Elite Alfred Berg Vuokratuotto Erikoissijoitusrahasto, joka yhdistää sekä asunto- että toimitilasijoittamisen parhaat puolet ja tarjoaa hyvän hajautuksen eri kiinteistöluokkiin, sekä Elite Alfred Berg Logistiikkakiinteistöt Erikoissijoitusrahasto, joka sijoittaa logistiikka- ja muihin kiinteistöihin Suomen 30 suurimmassa kaupungissa.

 Sikla on valtakunnallinen rakennusalan ja kiinteistökehityksen konserni, joka on erikoistunut asunto- ja toimitilatuotantoon sekä koulujen, hoiva- ja päiväkotien rakentamiseen. Toiminnan ytimessä yrityksellä on tilojen käytännön toimivuus ja käyttäjien huomiointi tilasuunnittelussa. Vuonna 2021 konsernin liikevaihto oli noin 110 miljoonaa euroa. Konserni työllistää noin 170 henkilöä.