fbpx
Toteutettu:
Ylikylän koulu ja päiväkoti

Moderni oppimisympäristö 320 lapselle Kempeleessä

Ylikylän päiväkodin johtaja, Päivi Hurtig

”Näissä tiloissa pääsemme kehittämään joustavaa esi- ja alkuopetusta”

Olemme olleet näihin tiloihin todella tyytyväisiä, sillä jo rakennusvaiheessa Sikla huomioi meidän käyttäjien mielipiteen. Tiesin esimerkiksi aiempien kokemusteni perusteella, että akustiikkaan kannattaa panostaa tiloissa, joissa ollaan lasten kanssa. Näin ollen saimme siihen soveltuvan lattiaratkaisun.

Meille terve rakennus ja puhdas sisäilma ovat todella tärkeitä seikkoja, joten täytyy antaa erityiskiitos siitä, että rakentaminen tapahtui terveet rakenteet edellä. Syyssateiden aikaan työmaa seisoi ja pressut olivat rakennusmateriaalien suojana. Rakenteet säästyivät kastumiselta ja aikataulukin kirittiin umpeen pienen viivästyksen jälkeen.

Koulun tiloissa on lähtökohtana ollut avoin oppimisympäristö, ja tilassa on käytetty siirtoseiniä ja erilaisia soluja. Avoimet, yhteiset tilat mahdollistavat myös joustavan esi- ja alkuopetuksen  kehittämisen. Ja mikä tärkeintä, lapset vaikuttavat iloisilta ja ovat ottaneet talon omakseen!

Katso ilmakuvavideo Kempeleen Ylikylän päiväkoti-koulusta!

Lue lisää Siklan kouluista
Lue lisää Siklan päiväkodeista

Ylikylän koulu ja päiväkoti

Valmistumisvuosi

2019

Kerrosneliöt

3107

Kerrosluku

1

Lämmitysmuoto

Kaukolämpö

Paikat

320

Rakennusmateriaali

Puu

Tilaa oppia

Rakennuksesta löytyy tilat kahdelletoista päiväkotiryhmälle ja neljälle luokalle. Solumaisissa tiloissa oppimiselle löytyy monenlaisia paikkoja ja ne mahdollistavat myös sujuvan yhteistyön eri luokka-asteiden ja päiväkotiryhmien välillä.

Monikäyttöistä tilaa

Rakennuksen yhteisiä tiloja suunniteltaessa huomiota on kiinnitetty siihen, että tiloja voivat tarvittaessa käyttää myös koulun ulkopuoliset toimijat.

"Olemme todella tyytyväisiä! Rakennusprosessissa huomioitiin käyttäjien mielipide. Minulla ei tule mieleen mitään sellaista toivetta, mitä ei olisi pystytty toteuttamaan."
Päivi Hurtig
Ylikylän päiväkodin johtaja