fbpx
Toteutettu:
Ykköskoti Rantapuisto

Asukkaat ovat onnellisia uudessa kodissaan Laukaassa

Elisa Hyvärinen, sairaanhoitaja

"Asukkaat puhuvat asuvansa viiden tähden lukaalissa."

Muutimme kesäkuussa 2019 näihin uusiin tiloihin. Rakennuksen yksi siipi on vuodepotilaiden käytössä, toinen siipi on avustettaville asukkaille, joilla on käytössä esimerkiksi pyörätuoli tai rollaattori. Kolmas siipi omatoimisille asukkaille. Jako eri siipiin toimii hyvin ja se mahdollistaa eri kuntoisten asukkaiden hoitamisen helpommin.

Asukkaat ovat olleet uusista tiloista haltioissaan, ja he puhuvat asuvansa viiden tähden lukaalissa. Kyllä meidän hoitajienkin on mukava katsoa asukkaiden iloa ja tyytyväisyyttä, sillä joillakin voi oma tausta olla ihan täysin toisenlaisesta ympäristöstä. Meillä on takana pitkä yhteinen historia asukkaiden kanssa, ja yhdessä odotettiin uusien tilojen valmistumista.

Me työntekijät muutimme tietysti myös mielellämme uusiin tiloihin ja yllättävänkin hyvin täällä on elämä asettunut uomiinsa. Toki myös parannettavaa löytyy näin käytännön arjen alkamisen myötä; esimerkiksi lääkkeenjakohuone on meidän tarpeisiin liian pieni, keittiössä saisi olla enemmän lasku- ja säilytystilaa eikä säilytystilaa muutenkaan voi koskaan olla liikaa. Mutta ilolla ja hyvillä mielin olemme täällä aloittaneet toiminnan.

Lue lisää Siklan hoivakotirakentamisesta

Ykköskoti Rantapuisto

Valmistumisvuosi

2019

Kerrosneliöt

838

Kerrosluku

1

Lämmitysmuoto

Kaukolämpö

Paikat

20

Rakennusmateriaali

Puu

"Kaikki on valmista ja apu on lähellä. Pyörätuolilla mahtuu hyvin kulkemaan."
Asukas, Ykköskoti Rantapuisto

Ladattavaa