fbpx
Toteutettu:
Palvelukoti Villa Luoto

Viihtyisiä koteja ikäihmisille Porissa

Katja, sairaanhoitaja, palvelukoti Villa Luoto

"Täällä on monia fyysisen esteettömyyden ratkaisuja, jotka helpottavat hoitotyötä."

”Villa Luoto on rakennuksena kaunis ja työskentelypaikkana kodinomainen. Monet asiat toimivat hyvin. Täällä on monia työskentelyä helpottavia fyysisen esteettömyyden ratkaisuja, kuten vessojen liukuovet, leveät ovet ja pyörähdysympyrät. Vessojen liukuovet auttavat ja helpottavat hoitotyössä, eivätkä ovet pauku yhteen. Sängyt mahtuvat leveistä ovista ulos työntämällä, eikä niitä onneksi tarvitse kantaa ulos huoneesta. Se helpottaa työskentelyä. Villa Luodon sisustus on rentouttava ja rauhallinen, eikä yhtään laitosmainen.”

 

Eeva, 69 vuotta, Villa Luodon asukas:
”Muutin taloon äskettäin ja elämä tuntuu hyvältä. Kotini on valoisa ja lämmin, ja apu on lähellä. Sauna on hieno paikka.”

Mirjam, 74 vuotta, Villa Luodon asukas:
”Pidän valoisista tiloista, joissa on kaiken kaikkiaan helppo olla ja liikkua. Sauna on upea. Kaikki toimii hyvin, ja kotini on hyvä. Lisäksi meille tekee ruokaa suoranainen mestarikokki.”

Lue lisää Siklan palvelukotirakentamisesta

Palvelukoti Villa Luoto

Valmistumisvuosi

2018

Kerrosneliöt

2500

Lämmitysmuoto

Maalämpö, aurinkopaneelit

Asukaspaikat

30 tehostetun asumisen paikkaa + 24 palveluasuntoa

Historian ensimmäinen palvelukoti asuntomessuilla

Rakensimme kesän 2018 asuntomessuille Poriin modernin ikääntyneiden palvelukodin, joka on historian ensimmäinen asuntomessuille rakennettu palvelukoti. Villa Luoto on nykyaikainen palvelukoti, jossa käyttäjien tarpeet on huomioitu yksityiskohtaisesti. Palvelukodin tilat ovat monikäyttöiset ja virikkeelliset. Koti on sisustettu viihtyisäksi, ja kodin värimaailma ja sisustus ovat saaneet inspiraation luonnosta ja meren läheisyydestä. Tilojen väreissä ja valaistuksessa on huomioitu kuulemisen ja näkemisen haasteet, joita ikääntyminen tuo tullessaan. Villa Luodossa on leveät käytävät, valoisat ja avarat tilat sekä mahdollisuus niin yksityisyyteen kuin yhteisöllisyyteenkin.

Villa Luodossa on panostettu turvallisuuteen, ekologisuuteen ja digitaalisuuteen

Palvelukoti Villa Luoto on rakennettu suomalaisesta kuusipuusta ja kiinteistön energiantuotannossa hyödynnetään maalämpöä sekä aurinkopaneeleita. Sekä Villa Luodon että palvelukodin piha-alueen rakennusmateriaalina on käytetty suurelta osin puuta ja CLT-ratkaisuja.

Palvelukoti Villa Luodossa on käytössä talotekniikan etäohjaus sekä langaton hoitajakutsu- ja lukitusjärjestelmä. Kodin erikoisuuksiin kuuluu dynaaminen valaistus, joka muun muassa auttaa muistisairaita selviämään päivittäisistä toimistaan helpommin.

Palvelukodin pihapiirissä on esteettömät ulkoilumahdollisuudet

Palvelukoti Villa Luodon asukas pääsee nauttimaan ainutlaatuisesta sisäpihasta, vaikka omin jaloin ei enää jaksaisikaan kulkea. Palvelukodista on esteetön kulku talon viihtyisälle sisäpihalle. Pihalla asukasta odottavat hedelmäpuut ja marjapensaat, joista ylettyy poimimaan luonnon antimia, vaikka liikuntakyky olisi rajoittunut.

Arvovaltaisia vieraita Villa Luodossa

Saimme asuntomessujen aikana palvelukoti Villa Luotoon arvovaltaisia vieraita, sillä moderniin palvelukotiin kävivät tutustumassa sekä pääministeri Juha Sipilä että ministeri Kimmo Tiilikainenkin. ”Hieno kohde, joka näyttää erittäin viihtyisältä. Mukavan näköinen myös ulospäin”, totesi pääministeri Sipilä.

"Olen saanut rakentaa laitoskeittiön alusta asti toimivaksi kokonaisuudeksi. Se on ollut tosi hienoa."
Marika
kokki, palvelukoti Villa Luoto

Aloitetaan tulevaisuuden rakentaminen nyt

Ota yhteyttä
Lisätietoa kohteesta
Perttu Aikkila

Perttu Aikkila

liiketoimintajohtaja, Tupos 040 913 2382