fbpx
Toteutettu:
Musiikkipäiväkoti Vipinä

Runsaasti tilaa luovuudelle Iisalmessa

Outi Pappi, Musiikkipäiväkoti Vipinän johtaja

"Väljät tilat sisällä ja ulkona antavat tilaa toteuttaa luovuutta."

”Meidän päiväkodista löytyy musiikkipaikka, jumppatila ja ateljee.  Jumppasali on loistava ja tosi iso, lapset ovat pitäneet siitä tosi paljon. Siellä on tilaa juosta ja iso patja on kiva. Meillä käy muskariopettaja kerran viikossa. Usein päiväkodeissa ei ole musiikkitilaa erikseen, mutta meiltä sellainen löytyy. Käytämme joskus myös isoa salia musisointiin, sillä sinne mahtuu jopa 50 lasta yhtä aikaa. Siellä onnistuu myös musiikkiliikunta ja voimme käyttää samalla jumppavälineitä. Käytännön kannalta on kätevää, että jumppasali ja musiikkitila ovat vierekkäin.

Meillä on erilaisia leikki- ja toimintatiloja kaikkien käytössä. Paljeovet mahdollistavat paljon. Huoneet ovat korkeita, suuria ja avaria ja isoista ikkunoista tulee paljon luonnonvaloa. Pohja on pääsääntöisesti toimiva, mutta joissakin paikoissa kuten eteisissä on ahtautta. Nukkumatiloissa useampi lapsi voi nukkua ilman, että siellä tulee tunkkaista. On hyvä, että pihalla on monipuolisesti erilaista pintaa, kuten nurmikkoa ja hiekkaa. Epätasaisella pinnalla liikkuminen kehittää lasten motorisia taitoja. Kiikkujen turva-aidat ovat myös hyvät. Meillä oli vasta isovanhempien päivä ja he kiittelivät, että tilat ovat tosi kivat. Myös vanhemmat ovat pitäneet tiloista. He ovat antaneet hyvää palautetta ja sanoneet, että täällä on avaraa ja sisäilma on puhdas ja raikas.”

Lue lisää Siklan rakentamista päiväkodeista täältä.

Musiikkipäiväkoti Vipinä

Valmistumisvuosi

2018

Kerrosneliöt

671

Kerrosluku

1

Lämmitysmuoto

maalämpö

Paikat

4 ryhmää, 76 lasta

Rakennusmateriaali

Puu

75-paikkainen päiväkoti

Päiväkoti tarjoaa laadukasta ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta lämminhenkisessä päiväkodissa, jossa on 75 päivähoitopaikkaa 0-5-vuotiaille lapsille.

Muunneltavat tilat

Päiväkodin tilat on suunniteltu siten, että väliovia avaamalla ja sulkemalla voi rajata tiloja eri käyttötarkoitusta varten. Tiloista löytyy musiikkipaikka, jumppatila ja ateljee. Kaikki erilaiset leikki- ja toimintatilat ovat kaikkien lasten käytössä.

Väriä, valoa ja raikkautta

Päiväkodin huoneet ovat korkeita, suuria ja avaria. Päiväkodissa on raikas ja puhdas sisäilma.

"Tykkään näistä tiloista, täällä on raikas ilma. Aloitin vasta viime viikolla täällä, mutta ensivaikutelma on, että tilat ovat toimivat."
Jenni
Työntekijä, musiikkipäiväkoti Vipinä, Iisalmi

Ladattavaa