fbpx
Toteutettu:
Musiikkipäiväkoti Ketunpoika

Musisointia kahdessa kerroksessa Kuopiossa

Anne Saarinen, Musiikkipäiväkoti Ketunpojan johtaja

"Lapset viihtyvät kaksikerroksisessa päiväkodissa."

”Lasten kannalta on kiva, että joka paikka ei ole täynnä tavaraa, vaan heillä on tilaa itse rakennella juttuja. Väliovet avaamalla saamme käyttöön ison tilan esimerkiksi avajaisia varten. Eskarissa pohjaratkaisu toimii hyvin, sillä siellä ei ole tilaa vieviä kaappisänkyjä. Isot ikkunat ovat ihanat, sillä niistä on mahtavat näkymät ja sisälle tulee paljon valoa. Hienot näkymät pihalle innostaa lapsia myös leikkimään.

Meidän päiväkoti on rakennettu haastavalle rinnetontille. Kaksikerroksisissa tiloissa haasteena on viestiminen. Käytämme Whatsappia, kun haluamme esimerkiksi kysyä toisen kerroksen ryhmältä, ovatko he jo valmiita lähtemään yhdessä ulos. Toisaalta kaksikerroksisuus antaa kyllä myös rauhaa, sillä äänieristys on hyvä. Lapset tykkäävät hissistä. Heidän kanssaan viedään joskus yhdessä tavaraa toiseen kerrokseen hissillä. He tykkäävät myös kulkea portaita ylös alas.

Vanhemmat ovat kehuneet, että uusi päiväkoti on kiva ja täällä on tosi nättiä. Tilat ovat valoisat ja tuoksuvat puhtaalta. Päiväkodissa on kaunista.”

Lue lisää Siklan päiväkotirakentamisesta

Musiikkipäiväkoti Ketunpoika

Valmistumisvuosi

2018

Kerrosneliöt

687

Kerrosluku

2

Lämmitysmuoto

maalämpö

Paikat

4 ryhmää, 76 lasta

Rakennusmateriaali

Puu

76-paikkainen päiväkoti

Lämminhenkisessä päiväkodissa on 76 päivähoitopaikkaa 0-6-vuotiaille lapsille. Lisäksi päiväkodissa järjestetään myös esiopetusta.

Muunneltavat tilat

Päiväkodin tilat on suunniteltu siten, että väliovia avaamalla ja sulkemalla voi rajata tiloja eri käyttötarkoituksia varten.

Värikäs sisustus

Päiväkodin sisustus on täynnä kirkkaita, inspiroivia värejä. Kalustuksessa on käytetty kotimaisia, puisia Woodi-kalusteita.

"Tykkään piirtää ja värittää. Täällä on kiva peuhuhuone ja askartelu on mukavaa. Peuhuhuoneen patjoista voi rakentaa taloja."
Tyttö 6 vuotta
Musiikkipäiväkoti Ketunpoika, Kuopio

Ladattavaa