fbpx
Toteutettu:
Luontopäiväkoti Otso

Kuusamon hirsipäiväkodissa on runsaasti värejä ja tilaa leikkiä

Marika Puustinen, Luontopäiväkoti Otson johtaja

"En tekisi mitään toisin, jos saisin aloittaa suunnittelun alusta."

”Jos saisin aloittaa suunnittelun alusta, en tekisi mitään toisin. Täällä on valoisaa ja ikkunat ovat ihanan isot, niihin saamme ripustettua taideteoksia hienosti esille. Syvennykset ovat kuin tauluja ja ikkunasta näkee maiseman ja säätilan. Emme tarvitse erillistä säätilan näyttöä, luontoa ja vuodenaikoja voi seurata suurista ikkunoista. Tilat ovat hyvin muunneltavissa: lattiapinta-alaa on paljon ja pystymme helposti muuttamaan tilaa siirtelemällä pöytiä ja tuoleja. Pienille lapsille on tärkeää, että tiloja voi rajata. Väliporteilla voisi rajata tiloja vielä paremmin, nyt olemme käyttäneet hyllyjä tilanjakajina. Pukemiseen on hyvin tilaa ja suunnittelussa on selkeästi huomioitu tilojen toimivuus. Tilat ovat korkeat, mutta silti äänet ja huudot eivät kantaudu kovin hyvin – väliseinät eristävät ääniä hyvin. Lapset keksivät täällä hyvin tekemistä ja tuntuvat nauttivan täällä olosta. Tilat ovat kivat!

Pidimme vanhemmille tilojen katselmuksen jo ennen kuin saimme tänne kalusteet. Myös lapsille oli tutustumisilta jouluviikolla. Kaikki sanoivat, että tilat ovat tosi hienot. Hirttä on käytetty rakennusmateriaalina, ja täällä onkin tosi hyvä sisäilma.  Eräs vanhempi totesi odottaneensa jo pari kuukautta, että milloin uuteen päiväkotiin oikein päästään. Meille on jo syntynyt jonoa. Se kertoo siitä, että tänne tullaan mielellään.”

Lue lisää Siklan päiväkotirakentamisesta

Luontopäiväkoti Otso

Valmistumisvuosi

2019

Kerrosneliöt

685

Kerrosluku

1

Lämmitysmuoto

Kaukolämpö

Paikat

84 lasta, 4 ryhmää

Rakennusmateriaali

Puu

Lähtökohtana kuusamolaisuus

Ra­ken­nuk­sen ja pi­han tee­mois­sa on mie­tit­ty kuu­sa­mo­lai­suut­ta – mikä so­pi­si Kuu­sa­moon ja juu­ri täl­le ky­sei­sel­le puis­to­mai­sel­le ton­til­le. Lap­sen mit­ta­kaa­va on huo­mi­oi­tu pie­nem­mis­sä­kin yk­si­tyis­koh­dis­sa. Luontopäiväkoti Otso on otettu Kuusamossa loistavasti vastaan ja ryhmät ovat olleet täynnä heti toiminnan aloituksesta lähtien. Värit, taitava tilankäyttö ja tervellinen ja puhdas sisäilma ovat olleet vanhempien ja henkilökunnan korkealle arvostamia asioita uudessa päiväkodissa.

Lähellä luontoa ja aktiviteetteja

Päiväkoti sijaitsee Kuusamon keskustassa, mutta on silti lähellä luontoa ja aktiviteetteja.  Lähellä sijaitsevat muun muassa Teletappimäki, liikuntapuisto ja kirjasto. Luontopäiväkodin teeman mukaisesti pihalle istutetaan marjapensaita ja rakennetaan istutuslaatikoita, joissa lapset voivat kasvattaa omat vihanneksensa. Päiväkodin pihalla on yhteinen, virikkeitä tarjoava seikkailupiha, josta löytyvät seikkailureitti, mäki, marjapensaat ja kota nuotioretkiä ja makkaranpaistoa varten. Talon vieressä on kierrätyspisteet, joiden avulla lasten kanssa opetellaan kierrätystä.

Kaunis ja toimiva sisustus

Hirsi tuo sisustukseen kauniin, luonnonläheisen tunnelman ja takaa hyvän sisäilman. Pirteät seinien tehostevärit erottavat eri osastot toisistaan. Tilat on suunniteltu avaraksi ja valoisaksi.

"Kiipeilyteline on paras!"
Poika 4 vuotta
Luontopäiväkoti Otso

Ladattavaa