fbpx
Toteutettu:
Lakeustalo

Limingan kuntalaisten virikkeellinen olohuone

Mikko Ihalainen, Limingan kunta

"Hyvä henki on täällä vain tiivistynyt."

”Meidän toimistotilat ovat toimineet jopa yllättävänkin hyvin. Entiseen verrattuna tilaa on vähemmän, mutta nyt tilat on järkevästi suunniteltu ja miellyttävät käyttää. Avokonttorin lisäksi meillä on rakennusvalvonta, kaavoitus ja IT omissa soluissaan ja solut ovat toimineet hyvin. Kahvihuone on mukavan pirteän värinen. Voisi sanoa, että kaiken kaikkiaan nämä ovat tosi vaikuttavat tilat ja ollaan oltu yleisesti tosi tyytyväisiä. Tällä on helppo keskustella, keskeiset työkaverit ovat lähellä, mutta täällä ollaan tekemisissä myös semmoisten ihmisten kanssa, joiden kanssa ei muuten työtehtävien hoidon vuoksi olla tekemisissä.

Lasiseinät tuo avaruutta ja joka päivä on erilainen näkymä isoista ikkunoista. Kokolattiamatto on toiminut täällä jopa yllättävänkin hyvin, se tuo arvokkuutta tilaan, eikä täällä tee mielikään mekastaa. Ja eihän tämän helpompaa työympäristöä voi olla, kun monta toimijaa löytyy saman katon alta. Myös kuntalaisilta on tullut talosta positiivista palautetta.”

Lakeustalo

Valmistumisvuosi

2018

Kerrosneliöt

5000

Lämmitysmuoto

Hybridilämmitys: maalämpö, kaukolämpö, aurinkopaneelit

Tilat

Toimistotiloja, kuntosali, kahvila, hotelli, liiketiloja

Limingan Lakeustalo

Rakensimme Limingan keskustaan modernin liikekeskuksen, Limingan Lakeustalon. Lakeustalo on moderni monitoimitalo, joka palvelee laajalti Limingan kuntalaisia, sillä talossa toimii kunnanviraston lisäksi kahvila, liikuntasali, kuntosali, hotelli sekä useita pienyrittäjiä.

Lakeustalon kahvila on ottanut paikkansa kuntalaisten omana olohuoneena – kattoon saakka yltävät ikkunat kutsuvat viettämään aikaa modernissa ympäristössä. Kuntosalilla hikoilevat niin aamun virkut kuin illan torkutkin, ja saman katon alta löytyy myös hotelli matkalaisia varten. Limingan kunnanviraston avokonttoriympäristö etsii vertaistaan, ja kunnan työntekijät saavat nauttia ensiluokkaisesta työtilasta.

Kuntalaisten olohuoneeseen haluttiin tuoda luonto mahdollisimman lähelle. Tämä toteutuu muun muassa ulkoistutuksissa sekä tilojen sisustuksessa. Kahvilan terassilla levähtää aivan kuin mäntymetsässä.

Puuta, betonia, lasia ja osaavia ihmisiä

Lakeustalon suunnittelussa ja materiaalivalinnoissa on huomioitu ekologisuus ja kestävän kehityksen periaatteet. Puuta talon rakentamiseen käytettiin noin 50 kilometriä, betonia kului noin 2400 kuutiota ja ulkoverhoukseen naulattiin lankkua noin 20 kilometrin verran. Lasipintaa rakennuksessa on noin 1200 neliötä ja maalia sudittiin seiniin noin 2500 litraa. Nauloja ja ruuveja rakentamiseen kului yli miljoona. Ja kaiken tämän mahdollistivat kulkuluvalliset työntekijät, joita työmaalla työskenteli yhteensä yli 600 henkilöä.

"Tämä talo on ilmava, tyylikäs ja tosi fiksusti tehty. Tilat on palvelleet meitä tosi hyvin. Avaruus, hyvät värit ja värimaailma on täällä parasta."
Eeva
ravintolapäällikkö, Cafe Lakeus

Ladattavaa