fbpx
Toteutettu:
Asunto Oy Helsingin Haapaperhonen

Moderni puukerrostalo sulatti kaupunkilaisten sydämet

Annukka ja Juhani Mäntylä

"Puukerrostalokonsepti kuulosti mielenkiintoiselta."

Ostimme Asunto Oy Helsingin Haapaperhosesta ennakkomarkkinointivaiheessa sijoituskäyttöön noin 30 neliön kokoisen yksiön vuonna 2016. Kohteen erilaisuus herätti mielenkiinnon, sillä kyseessä oli puukerrostalo. Puukerrostalokonsepti kuulosti mielenkiintoiselta. Toki luotettavalla myyjälläkin oli merkitystä ostopäätöstä tehdessämme.

Rakentamisaika meni hienosti. Siklalta tuli säännöllisesti tietoa, miten hanke etenee. Itse kävimme ainoastaan kerran työmaalla katsomassa – ei meidän tarvinnut itse huolehtia mistään, kaikki sujui hyvin. Vuositarkastuksessa ei tullut mitään isoa korjattavaa. Vuokralainen on ollut asuntoon tosi tyytyväinen, sillä asunto on hyvälaatuinen. Meidän näkökulmastamme sijoitusasunnon varusteluksi riitti hyvä perustaso, emmekä juurikaan panostaneet varustelutason nostoon, vaikka se mahdollista olisi ollutkin.

 

Lue lisää Siklan kotien suunnittelusta

Asunto Oy Helsingin Haapaperhonen

Tyyppi

Puukerrostalo

Valmistumisvuosi

2017

Talojen määrä

4

Asuntojen määrä

43

Asuntotyypit

1h+k 29m2, 2h+k 45m2, 3h+k 65m2

Kerrosluku

3

Lämmitysmuoto

Kevyt kaukolämpö + aurinkopaneelit

Pysäköintipaikat

18 + 1 invapaikka

Ensimmäinen vapaarahoitteinen puukerrostalo

Rakensimme Helsingin Honkasuolle kaupungin ensimmäisen vapaarahoitteisen puukerrostalon. Asunto Oy Helsingin Haapaperhosessa on 43 huoneistoa, ja se valmistui lokakuussa 2017. Puukerrostalo herätti runsaasti kiinnostusta jo asuntojen myyntivaiheessa, ja kodit myytiinkin loppuun jo ennen talon valmistumista. Ekologisuus ja puukerrostalot siis viehättävät kaupunkiympäristössä asuvia.

Honkasuon ekokortteli

Helsingin kaupunki on linjannut Asunto Oy Helsingin Haapaperhosen korttelin Honkasuon ekokortteliksi, ja tämä linjaus on sanellut joitakin Haapaperhosen suunnittelussa tehtyjä ratkaisuja. Yhtiön rakentamisessa noudatettiin matalaenergiarakentamisen periaatteita ja lisäksi tonteilla tuotetaan aurinkosähköä. Asunto Oy Helsingin Haapaperhosen yhden talon katolle on asennettu aurinkopaneeleita tuomaan energiaa. Lämmitysmuotona puukerrostaloissa on matalalämpötilainen niin sanottu kevyt kaukolämpö. Ekokorttelin linjauksen mukaan Haapaperhosen autopaikkojen määräksi on rajattu 18 autopaikkaa. Autopaikkojen sijaan taloyhtiössä on paljon polkupyöräpaikkoja.

"Meillä on ollut neljä päätä päättämässä tämän kodin valinnosta. Jäin 3-1-äänin alakynteen esimerkiksi kylppärin laattoja valitessa, mutta nyt kun laatat ovat seinässä, niin voin kyllä sanoa, että hyvän valinnan meidän perheen miehet teki."
Kirsi Malm
Asunto Oy Espoon Samettikukan asukas