fbpx
Toteutettu:
Asunto Oy Espoon Samettikukka

Huoletonta ja rauhallista asumista lähellä luontoa

Kirsi ja Mario Malm, Asunto Oy Espoon Samettikukan asukkaat

"Koko perheen yhteinen projekti."

Kyllä täällä kaikki on toiminut hienosti. Parasta on yksitasoisuus ja se, että ei ole turhia neliöitä. Lisäksi tämä on kodikas, sisustukseltaan yhteneväinen, valoisa ja ajaton. Meillä on ollut neljä päätä päättämässä tämän kodin valinnosta. Olohuoneen tapetti, kylppärin laatat, sauna ja lattiat on kaikki päätetty yhdessä. Muutaman kerran tosin jäin 3-1-äänin alakynteen, esimerkiksi kylppärin laattoja valitessa. Mutta nyt kun laatat ovat seinässä, niin voin kyllä sanoa, että hyvän valinnan meidän perheen miehet teki.

Terassi on aivan ihana, hulppea. Ei oikein malta odottaa, että tulee kesä ja pääsee sitä hyödyntämään. Ollaan suunniteltu, että lasitetaan vielä osa terassista, niin saadaan kuin yksi huone lisää. Tähän paistaa heti keväästä aurinko, joka lämmittää lasitetun tilan, niin sitä voi käyttää jo tosi aikaisin keväällä.

Meillä on kaikilla alkanut muodostua täällä omat tavat. Keittiössä nuorempi poika esimerkiksi syö aina aamupalan saarekkeen ääressä, ei koskaan ruokapöydässä. Itse olen tykännyt nyt olla kotitoimistolla, vaihtelen työpistettä ja työasentoa – välillä seison saarekkeen edessä ja välillä teen töitä ruokapöydän ääressä.

Lue lisää Siklan yhtiömuotoisista kodeista

Asunto Oy Espoon Samettikukka

Tyyppi

Pari- ja rivitalo

Valmistumisvuosi

2018

Talojen määrä

5

Asuntojen määrä

14

Asuntotyypit

3h+k+s, 4h+k+s, 5h+k+s

Kerrosluku

1

Lämmitysmuoto

Maalämpö

Pysäköintipaikat

23

Huoletonta ja rauhallista asumista lähellä luontoa

Rakensimme Espoon Perusmäkeen viiden talon rivi- ja paritaloyhtiön, joka tarjoaa huoletonta ja rauhallista asumista lähellä luontoa. Rakennukset sijoittuvat Perusmäen uusien kotien korttelin eteläosaan. Puuverhoillut, pääväriltään valkoiset rivitalot ovat arkkitehtuuriltaan hillittyjä ja aikaa kestäviä. Väripalettia piristävät oranssin ja keltaisen maanläheiset sävyt.

Laadukkaita ja avaria perheasuntoja

Yksitasoisia koteja on yhteensä 14 ja ne ovat kooltaan 60 – 94,5 m2 . Kaikissa asunnoissa korostuu oivallinen tilankäyttö, valoisuus ja tyylikkäät pintamateriaalit. Kodin sydän on keittiön ja olohuoneen yhdistetty, avara tila, joka kokoaa yhteen perheenjäsenet, illallisvieraat ja lapset kavereineen. Jokaisen kodin edustalla avautuu koko kodin levyinen terassi, jonne elämä levittäytyy etenkin kesän lämpiminä päivinä. Terassilla on runsaasti tilaa niin ruokapöydälle kuin ruukkuistutuksillekin.

Yhtiöön kuuluu kolmioita 60 m2, neliöitä 75 m2 ja viisikkoja 94,5 m2 sekä 23 autopaikkaa, jotka kaikki ovat pihapaikkoja. Yhtiössä on huoneistokohtaisten lämpimien varastojen lisäksi yhteinen pyörävarasto.

Kaunis ja käytännöllinen koti

Kaikissa Asunto Oy Espoon Samettikukan kodeissa korostuu oivallinen tilankäyttö, valoisuus ja tyylikkäät pintamateriaalit. Jokaisen kodin asukas on saanut valita itselleen mieluisat materiaalit. Tilava kodinhoitohuone on järjestyksen keskus, ja useimpiin pohjaratkaisuihin on otettu mukaan liukuovellinen vaatehuone. Kaappitilaa on kauttaaltaan runsaasti. Oman lisänsä hyvään arkeen antaa oma sauna, jonka lauteilla kelpaa loikoilla ulkoilun päätteeksi.

"Valojen liukusäätö on parasta. Illalla saa valoja himmennettyä, kun ei halua enää niin kirkasta valaistusta."
Mario Malm
Asunto Oy Espoon Samettikukan asukas